Piirikokouksen kannanotot

Satakunnan Vasemmistoliitto ry:n piirikokous pidetiin sunnuntaina 23. huhtikuuta Huittisten kaupungintalolla.

Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen piti puoluesihteeri Joonas Leppänen. Esillä sääntömääräisten asioiden lisäksi oli kuntavaalikatsaus ja maakuntavaaleihin valmistautumisen aloittaminen.

Kokous laati kaksi kannanottoa:

Valtatie 8 saatava turvalliseksi

 

Valtatie 8:n parantaminen Turun ja Porin välillä on Satakunnan tärkein tieliikennehanke. Tie on erittäin merkittävä tavarakuljetusten, työmatkojen ja julkisen liikenteen väylä.

8-tien liikenneturvallisuus ei ole riittävällä tasolla. Tähänastiset parannukset eivät riitä. Esimerkiksi ohituskaistoja tarvitaan lisää turvallisuuden ja sujuvuuden vuoksi. Kehittämissuunnitelmaan otetut  kohteet on toteutettava viivyttelemättä.

Vasemmistoliiton piirikokous vaatii toimivia ja turvallisia liikenneyhteyksiä koko maakuntaan.

 

Työttömiä kohdeltava oikeudenmukaisesti

Työttömyysturvaan valmistellaan ”kannustavia” muutoksia, jotka tulisivat voimaan jo tämän vuoden lokakuussa. Ministeriön esityksestä välittyy mielikuva siitä, että työttömyyden syynä on työhalujen puute. Työttömiä kurittamalla ei kuitenkaan luoda uusia työpaikkoja.

Hallituksen puoliväliriihessä käsiteltävä ”aktiivimalli” ei kuitenkaan kannusta työnhakuun eikä edistä työllistymistä. Suunnitellut muutokset kohtelevat kansalaisia maan eri osissa epätasa-arvoisesti jo maakunnan sisällä.

Ei ole myöskään näyttöä siitä, että työttömyysturvasta vietävät rahat käytettäisiin työllistymisen edistämiseen. Epäselvää on myös, miten työttömien palvelut järjestetään, kun nykyiset TE-toimistot lakkautetaan ja palvelu siirtyy maakuntien vastuulle.

Työttömien asemaa ei saa heikentää. On tuettava työnhakua ja työttömyysaikaista opiskelua. Satakunnan Vasemmistoliitto ei hyväksy työttömyysturvan leikkauksia ja vaatii hallitukselta laajaa työllisyyspakettia vielä tänä keväänä.