Satakunnassa uskotaan vaalivoittoon

Vasemmistoliiton aktiivit olivat kokoontuneet lattomerelle 7.9. tekemään eduskuntavaalikampanjaa

Vasemmistoliiton aktiivit olivat kokoontuneet lattomerelle 7.9. tekemään eduskuntavaalikampanjaa

Satakunnan vasemmistoliitto kokoontui sunnuntaina 7.9. suunnittelemaan eduskuntavaalikampanjaa Lattomeren työväentalolle. Paikalla olivat kansanedustaja Jari Myllykoski, Satakunnan vasemmiston ydintoimijat ja kolmisen kymmentä vaalityöstä kiinnostunutta eri alojen aktiivia.

”Eduskuntavaalipäivä on 19.4.2015 ja Satakunnan vasemmisto pyrkii saamaan listansa kokoon lokakuun loppuun mennessä. Nykyisillä kannatusluvuilla Vasemmisto saisi 4-5 lisäpaikkaa eduskunnasta. Vasemmisto pyrkii huhtikuussa vaalivoittoon”, Kertoo Satakunnan piirin puheenjohtaja Raisa Ranta.

Tapio Furuholm karsii turhia odotuksia. Kun Vasemmistoliitto oli hallituksessa, sen oli vaikea saada ääntään kuuluville. Nyt se tuntuu olevan vielä vaikeampaa.

Toimintaympäristö kuitenkin demokratisoituu. Porin vasemmistonuorten puheenjohtajan Joni Kalliomäen mukaan toivoa herättää sosiaalisen median luoma muutos poliittisessa kulttuurissa. Viime vuosikymmenellä oikeisto onnistui hyvin esittämään maailman vaihtoehdottomana. Ei enää.

Aleksi Norman (vas.) ja Joni kalliomäki.

Aleksi Norman (vas.) ja Joni kalliomäki.

Sosiaalinen media mahdollistaa tiedon välittämisen ihmiseltä ihmiselle, joka näkyy jo nyt esimerkiksi talouskurikeskustelussa.

Myös Furuholm näkee sosiaalisen median tärkeänä vasemmiston menestykselle: ”Pitää pystyä reagoimaan nopeasti, haastaa, kysyä ja provosoida fiksusti. Keskustelu luo keskustelua.”

 

Lue keskustelusta tarkemmin Satakunnan työstä